Politică Prima pagina

Pleşoianu, despre anunţul lui Kovesi

Publicat de Eugenia Popescu
Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, a comentat anunţul făcut de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, într-o scrisoare transmisă marți Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. Aceasta a transmis că nu deține informații și documente necesare clarificării împrejurărilor și cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetărilor.

“1. După Decizia CCR publicată acum câteva zile, care spune clar că L.C.Kovesi are OBLIGAȚIA să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de Anchetă, Anticorupta din Sufragerie refuză A PATRA invitație.
2. Kovesi sfidează nu doar Parlamentul, ci și Deciziile Curții Constituționale.
3. Fap apel public la ministrul Justiției să solicite cu celeritate REVOCAREA din funcție a distinsei.
4. Dacă Iohannis primește cererea de Revocare și o respinge, înseamnă că sfidează la rândul său Parlamentul și Deciziile CCR.
5. Conform Constituției, Președintele are obligația de a veghea la respectarea… Constituției.
6. Dacă Iohannis ignoră Constituția și Deciziile Curții Constituționale, atunci există toate temeiurile CONSTITUȚIONALE pentru ca acesta să fie trimis la una dintre nenumăratele sale case. Nu știu ce poziție oficială va adopta PSD, dar mie lucrurile îmi sunt foarte clare și am de gând să le rostesc ca atare!
7. Consider că e absolut necesar ca adevărata MAJORITATE să se EXPRIME în STRADĂ. Voi avea multe de spus în acest sens zilele următoare, înaintea Comitetului Executiv PSD…”, a scris Liviu Pleşoianu pe pagina sa de Facebook.

1. După Decizia CCR publicată acum câteva zile, care spune clar că L.C.Kovesi are OBLIGAȚIA să se prezinte la audierile…

Posted by Liviu Plesoianu on 14 Noiembrie 2017

Scrisoarea trimisă de Laura Codruţa Kovesi, Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009

“În legătură cu adresa dumneavoastră din data de 13 noiembrie, reiterez convingerea că obiectul de activitate al Comisiei speciale de anchetă a Camerei Deputaților și Senatului pentru verificare aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial constă în analiza și clarificarea unor situații de fapt, a unor aspecte sau fenomene sociale relevante, justificat de interesul public de a cunoaște anumite realități cu reverberații în plan social, juridic sau politic. Sens în care vă aduc la cunoștință că nu dețin informații și/sau documente necesare clarificării împrejurărilor și cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare”, se arată în scrisoarea adresată președintelui comisiei, Oana Florea.

Lasa un comentariu