Actualitate Vocea Bucurestiului

PMB, despre vandalizarea statuii dedicate împăratului Traian

Publicat de Sebastian A.

Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic a început urgent procedurile de refacere a statuii dedicate împăratului Traian, vandalizată pe 29 septembrie.

“După recuperarea elementului artistic, Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic a inițiat în regim de urgență procedurile de reîntregire a monumentului de for public contractând o firmă de specialitate care să execute operațiile de lipire, cizelare și patinare a monumentului. Aceste lucrări se vor executa în regim de urgență pentru readucerea monumentului în circuitului turistic al Municipiului București, având în vedere importanța turistică și simbolică a acestui monument de for public”, a precizat PMB.

Coada vandalizată a lupoaicei a fost recuperată vineri de un reprezentant al Poliției Române de la Secția 10 Poliție. Acesta a predat-o Jandarmeriei Române, care efectuează paza la Muzeul Național de Istorie a României.

“Monumentul de for public Împăratul Traian, autor Vasile Gorduz, realizat în dublu exemplar la Sevilla (Spania) și București, amplasat în anul 2011 pe Calea Victoriei (pe scările Muzeului Național de Istorie a României), reprezintă un simbol al latinității și europenismului”, menționează PMB.

Lasa un comentariu