Politică Prima pagina

Ponta:”România este ţara unde Dumnezeu ne tot dă ocazii şi oportunităţi”

Publicat de Eugenia Popescu
Fostul premier, Victor Ponta, nu ratează nicio ocazie să-i critice pe cei care pot lua “decizia politică” pentru lipsa de implicare în iniţiative care s-ar putea concretiza în investiţii importante pentru România.

“Azi am fost invitat la “Forumul de Energie 16+1” organizat de China si tarile din Europa Centrala si de Est la noi in tara .
Acest format politico-economic gazduit de Romania a fost decis in Noiembrie 2013 cu ocazia vizitei la Bucuresti a Premierului Li Keqiang si a Summitului 16+1.
Atunci am semnat documentele pentru demararea a 3 investitii chineze in energie care aduceau in Romania aproximativ 7,5 miliarde de Dolari :
1. Grupul 3 si 4 de la Centrala Nucleara Cernavoda- aprox 5 miliarde dolari
2. Grup termo nou la Rovinari- aprox 1 miliard dolari
3. Centrala de energie prin pompare de la Tarnita – aprox 1.4 miliarde dolari
Pe langa suma de bani investita, locuri de munca , taxe si impozite catre statul roman – Romania isi crestea capacitatea de productie cu aproape un sfert fata de cea actuala / in acest fel ducand la scadera preturilor pe piata interna , posibilitate de export in regiune si oprirea importurilor de energie din Cehia si Ungaria.
Din pacate in 2016-2017 toate aceste proiecte au “inghetat”. Si azi cand Ministrul Energiei din China este la Bucuresti nu am putut sa oferim altceva decat vorbe ( las la o parte faptul ca nici Presedintele Iohannis, nici Premierul Tudose nici Presedintele Camerei Deputatilor nu au avut timp sa se vada 5 minute cu Ministrul din tara care este cel mai mare producator mondial de energie si un posibil investitor in Romania a 7.5 miliarde dolari)/
Chiar daca Ministerul Energiei si Companiile partenere isi fac treaba lipseste “decizia politica” de la Bucuresti – si nimeni nu poate sa explice de ce !?!
Romania este tara unde Dumnezeu ne tot da ocazii si oportunitati / iar noi refuzam sa le bagam in traista!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Azi am fost invitat la “Forumul de Energie 16+1” organizat de China si tarile din Europa Centrala si de Est la noi in…

Posted by Victor Ponta on 9 Noiembrie 2017

Lasa un comentariu