Actualitate Externe Politică Prima pagina

Cine va fi noul Ambasador SUA la București

ambasador SUA
Publicat de Eugen Roman
Administratia Trump a decis, dupa multe consultari la Casa Alba, sa schimbe Ambasadorul din Romania. Donald Trump a spus de ceva vreme ca se pregateste sa desemneze un nou Ambasador SUA la Bucuresti, care sa-l inlocuiasca pe controversatul Hans Klemm. Pe lista republicanilor ar mai fi mai ramas doar doua nume : Elias Wexler si John Rakolta Jr.
Extrem de interesant este faptul ca ambele persoane au legaturi destul de stranse cu tara noastra cu. Rakolta s-a nascut in SUA, intr-o familie de emigranti romani din Ardeal,  in timp ce Elias Wexler s-a nascut chiar la Iasi, familia sa emigrand ulterior in Israel.
“Elias Wexler este primul nume care i-a fost propus presedintelui Donald Trump pentru a-l inlocui pe Hans Klemm ca sef al misiunii diplomatice americane la Bucuresti. (…) Cu ceva vreme in urma, statutul de important om de afaceri a lui Elias Wexler a fost confirmat de numirea acestuia drept vicepresedinte al Camerei de Comert Romano– Americane. Pozitie din care s-a dovedit un luptator constant si vivace pentru promovarea intereselor Romaniei, el fiind cel care a militat din toate puterile si punandu-si toate cunostintele la bataie pentru acordarea unor conditii speciale de vize pentru investitorii romani care ar vrea sa infiinteze firme in SUA., scrie jurnalistul Catalin Tache, de la National.ro
In acest moment se pare Elias Wexler este favoritul pentru ocuparea postului in Romania.

2 Comentarii

Lasa un comentariu