Panorama

Povestea unei românce iubite în Extremul Orient

Publicat de Diana F
Numele Cristinei Boboacă a fost pentru mult timp asociat cu folclorul românesc, artista fiind apreciată şi adorată de către iubitorii muzicii populare româneşti. Atingând culmile succesului în lumea folclorului românesc, dar trecând prin experienţe spirituale care au condus-o spre o lume îndepărtată de a noastră, Cristina Boboacă întâlneşte Orientul Îndepărtat, şi în acel loc plin de mister, exotic, necunoscut nouă, o întâlneşte pe Teresa Teng, artista de muzică pop din Taiwan.

Teresa Teng este cunoscută pe întreg teritoriul Asiei de Est, cucerind inimile tuturor asiaticilor prin iubirea sa necondiţionată pe care o oferea fanilor săi, considerându-şi admiratorii o mare familie şi dăruindu-le muzica sa drept mulţumire pentru dragostea cu care o înconjurau.

Artista Teresa Tina a fost reprezentată, în Taiwan, de un fan al ei şi al marii interprete asiatice Teresa Teng, la comemorarea celei din urmă, dispărută prematur dintre noi, în 1995.

Iată ce scrie Yan Lin Jun, jurnalist din Taiwan, despre acest eveniment: “Îi mulţumim din tot sufletul pentru loialitatea sa domnului Xie Bolin care a venit special pentru a ne vorbi, pentru a o reprezenta la mormântul Teresei Teng şi pentru a ne-o prezenta nouă, tuturor, pe cântăreaţa din România, Teresa Tina. El ne-a vorbit despre povestea emoţionantă a Teresei Tina, despre recunoştinţa şi dragostea pe care o are faţă de Teresa Teng. Este o poveste pe care pe noi, cei prezenţi ne-a impresionat profund, deoarece cântecul Teresei Teng– Ni zenme shuo – Tu ce mai ai de spus?, a fost primul cântec care condus la transformarea vieţii unei artiste dintr-un colţ de lume atât de îndepărtat. Teresa Teng a făcut-o să înţeleagă voinţa divină, să îşi caute propriul loc în această lume şi a ajutat-o, a inspirat-o să devină o scriitoare şi o cântăreaţă de succes. Artista din România a învăţat prin muzica Teresei Teng limba chineză, înţelegând astfel că experienţele pe care i le-a oferit viaţa sunt similare cu cele pe care le-a trăit Teresa Teng. Domnul Xie Bolin a contribuit la îndeplinirea visului artistei din România Teresa Tina, rafinând opera literară a Teresei Tina, romanul scris în memoria

Teresei Teng. El a venit la data de 8 mai 2017 dimineaţa devreme la mormântul Teresei Teng să aducă un buchet de flori, cartea şi romanul în faţa fanilor şi să îi relateze domnului Deng Zhangfu, fratele mai mare al Teresei Teng, povestea, care, pe cât este de impresionantă, pe atât este de adevărată. Totodată, domnul Xie a avut rolul de a-i înmâna romanul scris în memoria surorii sale de către artista româncă. Sperăm şi ca artista din România să îşi îndeplinească cât mai curând visul de a ajunge aici pentru a ne spune personal povestea ei şi ne dorim să ajungă să îl întâlnească pe fratele Teresei Teng”.

În urma întâlnirii cu muzica marii dive a Asiei de Est, Cristina Boboacă, cunoscută în ultimii ani sub numele Teresa Tina, se lansează în domeniul muzical în China interpretând piesele consacrate ale Teresei Teng, iar prin participarea la diferite concerte şi concursuri, devine o voce cunoscută şi apreciată de către publicul chinez şi nu numai, iubitor al muzicii regretatei artiste din Taiwan.

Pe lângă acest duet din inimile celor două artiste, în care Teresa Teng continuă să îşi cânte iubirea prin vocea Teresei Tina, aceasta din urmă scrie o carte, o mărturie sinceră, o paralelă între poveştile lor de viaţă care se aseamănă într-un mod aparte. Cartea Teresei Tina, Drumul lung către suflet, dedicată Teresei Teng a fost scrisă sub inspiraţie parcă venită dintr-o altă dimensiune, de undeva departe, şi pătrunsă în sufletul autoarei, care nu face altceva decât să aştearnă pe hârtie, într-o singură noapte, întreg romanul.

În acelaşi timp, Teresa Tina a fost contactată de către compozitorul pieselor atât de cunoscute ale Teresei Teng, Lin Huang Kun, care, recunoscând meritele şi talentul artistei românce, doreşte o colaborare cu Teresa Tina, cu scopul de a continua opera regretatei Teng.

De asemenea, pe 6 iunie, renumitul medic Dr. Sorin Constantin Godeanu, președintele fondator al firmei de produse naturiste Elidor, despre care interpreta de muzică populară românească şi de muzică asiatică pop Teresa Tina (Cristina Boboacă) a scris cartea “Îngeri printre oameni”, i-a fost prezentată inovația în Elveţia în domeniul tratamentelor pentru accidente vasculare prin fitoterapie chiar de Asociația Medicilor din Geneva. Medicul Sorin Godeanu a salvat viaţa artistei Sun Zhi Ping, antrenoarea echipei de acrobaţi a Chinei, cu renume mondial în lumea circului, care a suferit, în România, un accident vascular.

Lasa un comentariu