Panorama

PRĂPĂD Furtuna Xavier face ravagii în Germania

Publicat de Diana F
Atenție români care locuiți sau călătoriți în Germania. Cel puţin o persoană a murit, iar altele sunt rănite în nordul Germaniei din cauza intemperiilor asociate Furtunii Xavier, relatează publicaţiile Die Welt şi Süddeutsche Zeitung.

Traficul feroviar şi aerian este perturbat în partea de nord a Germaniei, din cauza intemperiilor şi rafalelor puternice de vânt. Numeroase trenuri au fost oprite în gări. Operatorul feroviar Deutsche Bahn a anulat circulaţia trenurilor în nordul Germaniei din cauza unei furtuni puternice care a lovit această regiune a ţării, informează joi compania, citată de DPA.

“Avertizare pentru Hamburg. Nu ieşiţi acum afară, rămâneţi în zonele protejate”, au postat pompierii pe Twitter.

De asemenea, Şase conducători auto au murit din cauza căderilor de arbori provocate de furtuna care a lovit nordul şi estul Germaniei şi care a provocat o întrerupere a serviciului feroviar şi o închidere temporară a unor aeroporturi, relatează AFP, conform AGERPRES.

În Berlin a fost declarată stare de urgență. Mai multe zboruri internaţionale de pe aeroporturile din Bremen şi Hanovra au fost anulate. În portul Wilhelmshaven, o macara care cântăreşte 1.000 de tone a fost doborâtă de vânt. Furtuna este una violentă, pe internet fiind postate imagini și informații despre grindină de mărimea unor mingii de tenis.

Citește și:

Prințul Charles, mesaj important pentru întreaga omenire

Lasa un comentariu