Actualitate Finante & Afaceri Politică Prima pagina

Premierul Tudose aduce lămuriri în ceea ce privește Codul Fiscal

mihai tudose
Publicat de Sebastian A.

Premierul Mihai Tudose a declarat luni, referitor la amânarea discuțiilor referitoare la modificarea Codului Fiscal, că acestea s-ar putea să nu fie discutate nici în ședința de miercuri a Executivului.

”Să nu înțelegeți că pachetul fiscal privește doar aceste lucruri, sunt mult mai multe lucruri care au în vedere aspecte economico — financiare pe reglementări în ceea ce privește lupta împotriva contrabandei, o mai bună disciplină la TVA. Vorbim despre un pachet mai mare, chiar dacă la prima ședință de miercuri lucrul acesta nu va intra, în ceea ce privește contribuțiile, sau cred că nu va intra. Mulți colegi consideră că lucrurile vor fi compensate de o formulă stabilită împreună cu dumneavoastră. De la marile municipii, de la PMB, până la cea mai mică comună din România. Nu vrem să creăm dezechilibre, dimpotrivă”, a afirmat Tudose la ședința Asociației Municipiilor din România (AMR).

Acesta a mai spus că România trebuie să se dezvolte echilibrat.

”Dumneavoastră toți aveți peste 10 miliarde de lei în bugetele dumneavoastră, care nu sunt folosiți, care pur și simplu stau. Calculul nu a luat în considerare mărirea salariului minim. Nu a fost nicio ședință nici ieri, nici alaltăieri, nici astăzi, și acest lucru nu va fi reglementat până când împreună cu dumneavoastră nu vom cădea de acord pe acea formulă de echilibrare de care vorbeați. Infrastructura și alte servicii au fost făcute din banii întregii țări. Atunci când terminăm simulările pe această formulă de echilibrare a bugetelor, o vom valida împreună cu dumneavoastră. Este nevoie de o dezvoltare echilibrată a țării”, a susținut Tudose.

Aceste declarașii ale premierului Mihai Tudose vin ca urmare a afirmațiilor făcute de președintele executiv al AMR, Ilie Bolojan, care a spus că intenția Executivului privind modificarea Codului Fiscal este una dintre problemele care preocupă Asociația.

”Această intenție pe care noi nu o contestăm în forma în care au fost enunțate propunerile duce la căderea bazei noastre de venituri prin diminuarea sumei pe care noi o luăm în calcul și anume impozitul pe venitul global, ceea ce înseamnă o reducere a fondului de impozitare de aproximativ 40% după simulările noastre, iar în condițiile în care impozitul pe venitul global reprezintă cam jumătate din veniturile unui municipiu din România, calculele noastre arată că ne-ar scădea veniturile cu cel puțin 20%, veniturile proprii totale, în cazul când această măsură va fi aprobată fără să existe o altă formă de compensare a impozitului pe venitul global”, a menționat Bolojan.

Lasa un comentariu