Societate

Președintele Comisiei Europene, mesaj după moarte Regelui Mihai

Publicat de A P
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a rememorat întâlnirile avute cu Regele Mihai, căruia îi aduce un omagiu pentru rolul avut în aderării României la Uniunea Europeană, informează news.ro.

“Îmi aduc aminte cu emoţie de întâlnirile noastre şi aş vrea să aduc un omagiu deosebit rolului său în promovarea aderării României la Uniunea Europeană, prin turneul efectuat în capitalele europene în 1997. Douăzeci şi unu de ani mai târziu, ţara pe care a iubit-o atât de mult va exercita, pentru prima dată, în primul semestru al anului 2019, mandatul de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene. Va fi un moment important pentru România şi un moment important pentru viitorul Uniunii noastre. Amintirea Majestăţii sale, Regele Mihai I, un om de stat care a traversat perioadele cele mai tragice ale istoriei europene din secolul XX, va fi cu atât mai prezentă în gândurile noastre în acel moment important. În numele meu personal, precum şi al Comisiei Europene, doresc să prezint familiei sale şi tuturor românilor sincere condoleanţe”, spune preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-un mesaj postat pe site-ul Comisiei Europene.

Regele Mihai I a murit marţi, la ora 13.00, ora României. La căpătâiul său s-a aflat, până în ultima clipă, principesa Maria. Majestatea Sa împlinise 96 de ani în 25 octombrie.

Lasa un comentariu