Panorama Prima pagina

Prințul Charles, mesaj important pentru întreaga omenire

Publicat de Diana F
Prințul Charles transmite un mesaj extrem de important pentru întreaga omenire. El a tras astăzi un semnal de alarmă cu ce trebuie să facem cu toții pentru a asigura supraviețuirea oceanelor, în special împotriva poluării cu plastic, în cadrul unei Conferințe internaționale privind guvernanța oceanelor organizată de Uniunea Europeană la Malta, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

“Suntem foarte aproape să ajungem în punctul în care, indiferent ce pește de mare mâncăm, acesta va conține plastic”, a declarat moștenitorul tronului britanic. Circa 8 milioane de tone de plastic ajung în ocean în fiecare an, a reamintit prințul de Wales, potrivit căruia soluția depinde de implementarea economiei circulare ce permite limitarea risipei și a poluării.

“Confruntați cu astfel de efecte dăunătoare (…) este crucial să realizăm tranziția către economia circulară”, a subliniat el, explicând că acest lucru ar permite ca “plasticul și multe alte substanțe să fie recuperate, reciclate și reutilizate, în loc să fie fabricate, utilizate și apoi aruncate”.

Vedeți aici un filmuleț prin care vă veți da seama că oceanele sunt poluate și atunci când spălam haine din anumite materiale la mașină.

 

Lasa un comentariu