Actualitate Finante & Afaceri

Pușcaș (ANAP): Sunt în curs de implementare modificări privind achizițiile publice

Pușcaș
Publicat de Cristian T.
Reforma Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) merge în direcția celor prevăzute în Strategia Națională de Achiziții Publice, președintele instituției, Bogdan Pușcaș, afirmând că în momentul de față există două proiecte de acte normative pe circuitul de avizare, ce vor fi adoptate în maximum 30 de zile. Proiectele se referă la modificarea unor legi cu impact asupra nomelor privind achizițiile publice și activitate de control ex-ante.

„Ultimii doi ani au reprezentat o perioadă de amplă reformă în domeniul achizițiilor publice, de la adoptarea Strategiei Naționale în domeniul Achizițiilor Publice în anul 2015, la implementarea unui nou cadru legislativ în anul 2016, continuând cu o serie de măsuri, menite să susțină schimbarea de paradigmă în sistem”, a declarat Bogdan Pușcaș.

Președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice a precizat că aceste noi măsuri vizează în principal activitatea controlului ex-ante, precum și reorganizarea funcțiilor de monitorizare și supervizare, prin crearea unei structuri la nivelul ANAP, structură care va permite în viitor verificarea și evaluarea sistemului de achiziții publice atât la nivel global, cât și la nivel de indicatori.

În momentul de față există două proiecte de acte normative pe circuitul de avizare, cu un orizont de adoptare de către Guvern de maxim 30 de zile.

„Mă refer la proiectul de ordonanță care modifică unele legi cu impact asupra nomelor privind achizițiile publice și proiectul de ordonanță care modifică activitate de control ex-ante”, a punctat Pușcaș.

sursa: money.ro

Lasa un comentariu