Actualitate Prima pagina Sanatate

Raed Arafat, despre cine ar trebui să cumpere ambulanțe noi

arafat
Publicat de Sebastian A.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus duminică la Botoșani că IGSU este responsabil pentru a efectua achizițiile de ambulanțe.

“Din dispoziția premierului, după mai multe discuții, s-a stabilit că IGSU va fi entitatea centralizată de achiziție de ambulanțe și pentru Ambulanță și pentru Serviciile Mobile de Urgențe, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Ordonanța de urgență a fost semnată și de ministrul de Interne, de doamna ministru Dan, și de ministrul Sănătății, domnul ministru Bodog. Acum este la avizat. Dacă săptămâna aceasta se realizează avizarea ei, intră în ședință de Guvern și se aprobă, pompierii reiau licitația care s-a oprit în februarie”, a afirmat Arafat, scrie Agerpres.

Acesta crede că primele ambulanțe noi vor fi cumpărate în 2018, iar până în 2022 vor fi achiziționate și altele.

“Dacă semnăm acordul cadru anul acesta și semnăm primele contracte subsecvente, primele livrări vor fi anul viitor pentru serviciile de ambulanță și pentru SMURD. Cantitatea care va fi licitată este de 3.000 de ambulanțe, 4.000 de ambulanțe de diferite categorii. Nu înseamnă că se cumpără toate. În primul an încercăm să avem cel puțin două-trei sute pentru serviciile de ambulanță și vreo 150-200 pentru SMURD și cu asta să schimbăm mașinile care au atins deja kilometraj de 700-800.000 de kilometri. Nici nu este bine să le iei toate deodată și să îmbătrânească toate deodată. Este vine să începem să înlocuim treptat de la cel mai vechi la cel mai recent cumpărat”, a adăugat Raed Arafat.

Lasa un comentariu