Politică Prima pagina

Raețchi: Ministrul de Interne ar trebui să demisioneze

Publicat de Sebastian A.

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a scris vineri pe Facebook că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ar trebui să demisioneze după ce subordonații săi l-au „pierdut” de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern.

„În orice stat unde exista responsabilitatea funcției publice, doamna Carmen Dan, ministrul de Interne, ar trebui să demisioneze după ce subordonații săi l-au „pierdut” de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, coleg apropiat — ce coincidență! — cu doamna Carmen Dan. Iresponsabilitatea dovedită de polițiștii care asigurau controlul judiciar — și care practic au facilitat fuga lui Morgenstern prin pasivitatea lor — implică un eșec al sistemului păstorit de Carmen Dan în ansamblu. În orice situație de gen, un ministru răspunde în solidar cu cei care au greșit — nu încearcă să scape mimând anchete și pedepse exemplare”, a scris Raețchi pe Facebook.

 

De asemenea, acesta numește asta doar „o ultima gafă dintr-un șir nesfârșit al doamnei Dan”, printre care „politizarea DGPI; pensionarea și reangajarea imediata a propriilor consilieri din minister pe sume inadmisibile; folosirea sintagmei „lovitura de stat”, din funcția de ministru de interne, în timpul luptelor interne din PSD Dragnea-Grindeanu; întocmirea și prezentarea unei liste a protestatarilor cu notorietate din ianuarie, din Piața Victoriei”.

„Chiar și într-un regim de tip Dragnea-PSD, incompetența ar trebui, totuși, să aibă un sfârșit”, conchide Raețchi.

Lasa un comentariu