Justitie

REACŢIA DNA faţă de modificările propuse la Legile Justiţiei

Publicat de Eugenia Popescu
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au formulat şi trimis un punct de vedere cu privire la modificările propuse pentru Legile Justiţiei.

“Având în vedere propunerile legislative depuse la Camera Deputaților pentru modificarea și completarea legilor justiției (Statutul judecătorilor și procurorilor, Legea pentru organizarea judiciară, Legea privind C.S.M.), la cererea Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M.), procurorii Direcției Naționale Anticorupție au formulat și au transmis la C.S.M. un punct de vedere.

Astfel,

I. În principal, procurorii anticorupție apreciază că, față de modul de realizare a proiectelor, fără consultarea prealabilă a magistraților, fără o expunere de motive corespunzătoare și fără studii de impact, se impune o poziție fermă, de respingere în bloc a proiectelor, prin acordarea unui aviz negativ pentru întregul pachet legislativ.

II. În subsidiar, procurorii D.N.A. au formulat următoarele critici și observații punctuale, pe care pe găsiți aici.”, se arată într-un comunicat al DNA.

Lasa un comentariu