Politică

Reacția lui Traian Băsescu după ce Liviu Dragnea a fost acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat

Publicat de Andrei P
Traian Băsescu a luat atitudine după ce procurorii DNA i-au deschis al treilea dosar lui Liviu Dragnea. Fostul președinte al României îi cere șefului PSD să își dea demisia din Parlamentul României și să se pună la dispoziția justiției.

Într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Traian Băsescu îi cere demisia lui Liviu Dragnea. Fostul președinte al României oferă ca exemplu gestul pe care l-a făcut în 1996, pe vremea când era deputat de Vaslui. Băsescu a publicat și discursul pe care l-a ținut de la tribuna Parlamentului, în data de 9 aprilie 1996.

“Acum 21 de ani, nimic despre prezumţia de nevinovăţie .
Ce zici Dragnea, ai curaj să repeţi şi tu acest discurs în plenul Camerei Deputaţilor ? (reproduc fragmente din discurs)

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 9 aprilie 1996
Are cuvântul domnul deputat Traian Băsescu.

Domnule preşedinte,
Doamnelor şi domnilor deputaţi,
În calitate de om politic al opoziţiei, nu am dreptul să las actualului Guvern şansa de a justifica nematerializarea acuzaţiilor false pe care mi le-a adus prin propria-mi imunitate parlamentară.
În calitate de om politic responsabil, nu am dreptul să întreţin suspiciunea electoratului asupra probităţii mele, cu atât mai mult cu cât, adesea, mi-am afirmat nevinovăţia.
În calitate de deputat de Vaslui, trebuie să dovedesc urmaşilor răzeşilor lui Ştefan cel Mare că, în septembrie 1992, au votat un om cinstit.
În calitate de deputat, am obligaţia să contribui la apărarea prestigiului instituţiei supreme a democraţiei autohtone, Parlamentul României.
În calitate de părinte, am obligaţia să asigur copiilor mei dreptul de a fi, în continuare, mândri de tatăl lor.
În calitate de marinar al flotei maritime române, am obligaţia să demonstrez echipajelor de la bordul navelor petroliere ale ţării, alături de care adesea am înfruntat natura, că am rămas acelaşi comandant aspru, dar drept, care a ştiut şi ştie ce este demnitatea şi onoarea.
Din aceste motive, dar şi pentru a proba că niciodată nu am făcut din imunitatea parlamentară o pavăză pentru ilegalităţi, cu deplină încredere în justiţie, dar şi în corectitudinea actelor mele din timpul guvernării, astăzi, 9 aprilie 1996, demisionez din Parlamentul României.
Vă mulţumesc”, este mesajul postat de Traian Băsescu pe pagina personală de Facebook.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus luni, 13 noiembrie 2017, începerea urmăririi penale față de Liviu Dragnea.  Conform rechizitoriului, pe vremea când era președintele Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi săvârșit următoarele infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Citește și:

FOTO Cum arată omul ucis cu bâte de baseball la Londra

Lasa un comentariu