Actualitate Politică

Recepţia de Ziua Naţională. Dragnea, Tăriceanu și Tudose, marii absenți

Publicat de Eugenia Popescu
Aproximativ 600 de persoane au participat, vineri, la recepţia oferită de preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naţionale, la Palatul Cotroceni. De la recepție au lipsit președinții celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, și premierul Mihai Tudose.

Recepţia a început la ora 18:00, cu discursul preşedintelui Klaus Iohannis. După aceea, şeful statului a salutat câţiva participanţi şi s-a retras la doar câteva minute după ce a terminar de rostit alocuţiunea. Iohannis a susținut un discurs la recepție, iar ulterior s-a salutat cu câțiva participanți și s-a retras.

Printre cei care au participat la recepție s-au aflat foștii președinți Traian Băsescu și Emil Constantinescu, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorul general Augustin Lazăr, președintele CCR, Valer Dorneanu, ambasadori, reprezentanți ai MApN, MAI și ai cultelor religioase.

De asemenea, printre cei care care au participat s-au numărat președintele PNL, Ludovic Orban, președintele USR, Dan Barna, parlamentari ai celor două formațiuni, dar și Eugen Teodorovici (PSD) și Daniel Constantin (neafiliat).

Membrii PSD au fost marii absenţi ai serii, însă senatorul social-democrat, Eugen Teodorovici, a fost prezent la eveniment. Prezenţa acestuia nu este tocmai surprinzătoare în condiţiile în care se ştie că relaţiile sale cu conducerea partidului nu sunt tocmai cordiale. De asemenea, şi conducerea ALDE a boicotat recepţia dată de şeful statului, scrie mediafax.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost şi el prezent printre participanţii din partea corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.

Lasa un comentariu