Panorama

Sean Parker:”Facebook exploatează vulnerabilităţile psihicului uman”

Publicat de Eugenia Popescu
Sean Parker, primul preşedinte al Facebook, transmite un mesaj tulburător în legătură cu reţeaua socială: „Numai Dumnezeu ştie ce le face creierelor copiilor noştri”.

Antreprenorul într-un interviu acordat recent unei publicaţii a discutat deschis despre pericolele din jurul social media şi modul în care aceste reţele exploatează vulnerabilităţile umane.

“Toate aceste aplicaţii, Facebook fiind prima dintre ele, au fost create pe o singură idee: Cum atragem cât mai mult din atenţia oamenilor şi cum consumăm mai mult din atenţia lor?(…)Şi în urma planului de a atrage cât mai mult timp şi atenţie, trebuie să primeşti o mică doză de dopamină din când în când, atunci când cineva îţi dă like sau comentează la o poză sau o postare. Iar această doză de dopamină te va face să mergi mai departe şi să contribui cu mai mult conţinut, iar acest sistem te va acapara…mai mult like-uri, mai multe comentarii.”, spune Parker, care s-a alăturat Facebook-ului în 2004, când Facebook-ul avea mai puţin de un an de la înfiinţare.

Parker a adăugat: „Eşti prins într-o buclă a feedback-ului şi a validării sociale…este exact genul de idee cu care ar veni cu hacker ca şi mine, pentru că exploatează vulnerabilităţile psihicului uman”.

Comentariile acestuia se adaugă unui val de figuri reprezentative din industria hi-tech, care şi-au exprimat îngrijorările cu privire la produsele pe care le-au creat la un moment dat, relatează Mediafax.

Lasa un comentariu