Finante & Afaceri Prima pagina

Soros transferă o sumă mare de bani Fundației pentru o Societate Deschisă

Publicat de Eugenia Popescu
George Soros a decis să transfere o sumă mare de bani către Fundația pentru o Societate Deschisă, care devine astfel una din cele mai mari organizații filantropice din lume, informează Wall Street Journal care citează oficiali ai fundației înființată de miliardarul american.

Miliardarul a decis să transfere 18 miliarde de dolari către Fundația pentru o Societate Deschisă. Potrivit revistei Forbes, averea personală a lui George Soros este de 23 de miliarde de dolari, relatează Agerpres.

După ce va prelua cea mai mare parte din averea lui Soros, Fundația pentru o Societate Deschisă va deveni una din cele mai mari organizații filantropice din lume și a doua din SUA, în funcție de active, după Bill and Melinda Gates Foundation.

Acest transfer de fonduri va transforma atât Fundația pentru o Societate Deschisă cât și firma de investiții a lui George Soros, Soros Fund Management LLC. Potrivit surselor citate de Wall Street Journal, Soros nu intenționează să facă tranzacții cu miliardele care acum aparțin Fundației pentru o Societate Deschisă ci va face tranzacții cu proprii săi bani care sunt păstrați într-o firmă separată.

Soros, în vârstă de 87 de ani, este renumit pentru că în 1992 a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină.

Lasa un comentariu