Gastronomie

Souvlaki: Frigărui grecești de pui cu sos tzatziki

Publicat de A P
Souvlaki: Frigărui grecești de pui cu sos tzatziki


Ingrediente


Pentru sosul tzatziki

1 cană cu iaurt grecesc
1/2 castravete lung, tocat cubulețe
1 lingură cu ulei de măsline
2 linguri cu zeamă de lămâie
1/4 cană cu mărar proaspăt, tocat
1 cățel de usturoi tocat mărunt
sare și piper măcinat, după gust

Pentru frigărui

650 de grame de piept de pui tăiat în felii lungi, de aproximativ 1,5 centimetri grosime
1/4 cană cu iaurt grecesc
zeama și coaja de la o lămâie
1 linguriță cu oregano uscat
1 linguriță cu pudră de usturoi
1/4 cană cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
un praf de boia iute
ulei de măsline
sare și piper după gust


Mod de preparare


Sosul tzatziki

Amestecă într-un bol iaurtul cu castraveții cubulețe, uleiul de măsline, zeama de lămâie și usturoiul.
Asezonează cu sare și piper, adaugă mărarul și amestecă.

Frigăruile de pui

Într-un bol mic, amestecă iaurtul, zeama și coaja de lămâie, oregano, pudra de usturoi și boia.
Într-un alt vas, pune peste feliile de pui amestecul de iaurt și lămâie, acoperind carnea pe toate părțile cu sos.
Înfige fiecare felie de piept de pui pe bețele pentru frigărui, înțepându-le pe o parte pe cealaltă, ca și cum ai forma o linie ondulată, scrie eva.ro.
Stropește frigăruile pe fiecare parte cu ulei de măsline și asezonează cu sare și pipet.
Pune frigăruile pe grătar și lasă-le până când se rumenesc bine, timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
Servește-le fierbinți, alături de sosul tzatziki.

Lasa un comentariu