Panorama

Studiu îngrijorător pentru gravidele vegetariene

Publicat de Diana F
Un studiu pune sub semnul întrebării dacă este bine sau nu ca femeile să fie vegetariene pe timpul sarcinii. Evitarea consumului de carne în perioada sarcinii crește riscul ca, mai târziu, copiii să devină dependenți de droguri sau alcool. Explicația o reprezintă lipsa vitaminei B12 din dietă necesară dezvoltării fătului, scrie digi24.ro.

Studiul condus de Institutul Național pentru Abuzul de Droguri și Alcool din Marea Britanie a arătat că adolescenții ale căror mame au urmat o dietă vegetariană în perioada sarcinii sunt mai predispuși să facă abuz de substanțe interzise. Însă, este nevoie de efectuarea mai multor studii pentru a stabili cu exactitate legătura dintre dietă și consumul de droguri și alcool.

Studiul publicat în revista Alcoholism: Clinical and Experimental Research a analizat obiceiurile a aproximativ 15.000 de copii născuți în 1991 și 1992 în orașul Bristol.Cercetătorii au analizat stilul de viață al adolescenților și au descoperit că obiceiurile alimentare ale mamei din timpul sarcinii influențează predispoziția copiilor spre droguri și alcool.

Specialiștii recomandă mamelor vegetariene să completeze necesarul de vitamina B12 cu alte alimente sau suplimente.

Lasa un comentariu