Justitie Politică

Tariceanu face public planul DNA pentru stoparea valului de achitari

Publicat de Eugenia Popescu
Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu face public planul DNA pentru stoparea valului de achitari: “Unul din procurorii de la nivel inalt a declarat: ‘pana nu o sa arestam un judecator, astia nu o sa se potoleasca cu achitarile din ultima vreme’… In legatura cu Kovesi am mari intrebari privind educatia din familie si deformarea profesionala”.

Parchetul anticoruptie condus de Laura Kovesi a incasat mai multe lovituri in instanta in ultimul timp, in dosare anuntate de procurori cu surle si trambite ca fiind de nota zece, dar care de fapt erau niste mizerii si inscenari. In acest context, apar informatii, extrem de grave si cu consecinte penale, daca ele se confirma, despre planul care s-ar pregati pentru stoparea valului de achitari.
Presedintele Senatului si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu  a declarat miercuri, 1 noiembrie 2017, la Romania TV, ca un parlamentar care este membru in comisiile juridice i-a spus ca un procuror cu o functie inalta in Romania, fara sa precizeze de la ce parchet, este foarte suparat din cauza achitarilor din ultima vreme si ca a facut o declaratie menita sa-i sperie pe judecatori. Potrivit lui Calin Popescu Tariceanu, respectivul procuror a afirmat ca trebuie arestat un judecator, altfel “astia nu o sa se potoleasca cu achitarile”. In opinia noastra, este evident ca declaratiile procurorului citat de Tariceanu se refera la achitarile incasate de parchetul Laurei Kovesi, caci DNA conduce detasat la acest capitol in comparatie cu alte unitati de parchet, iar tot mai multe instante scot la iveala abuzurile comise in ultimii ani.
Pe de alta parte, Calin Popescu Tariceanu a facut referire si la sefa DNA, amintind ca anul acesta Laura Kovesi a incalcat Constitutia de doua ori, cu referire la ancheta privind OUG si refuzul de a se prezenta in fata Comisiei parlamentare privind alegerile din 2009 pentru a fi audiata. Totodata, liderul ALDE a subliniat care are mari semne de intrebare in legatura cu educatia si deformarea profesionala a Laurei Kovesi.

Citeşte mai mult pe luju.ro.

Lasa un comentariu