Politică Prima pagina

Tăriceanu, reaţie la înregistrările cu șefa DNA

Publicat de Eugenia Popescu
Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a declarat luni, că în opinia lui, din înregistrările cu șefa DNA apărute în spațiul public demonstrează că se face o justiție  în care trebuie raportate tot mai multe cazuri de coruptie şi s-a întrebat câte persoane au fost trimise în judecată pe baza unor rechizitorii “făcute al comandă”.

“Aceste înregistrări fac să confirme o serie de lucruri pe care le spun de peste doi ani de zile, și anume că în România, în domeniul justiției, avem grave abuzuri și derapaje de la lege, că avem de a face cu o justiție selectivă, că avem de a face cu o vânătoare de lideri politici, că nu funcționează prezumția de nevinovăție. (…) Aș vrea să subliniez care pare să fie obiectivul principal al șefei DNA — și anume vânătoarea de figuri politice importante care să creeze impact media și să amplifice percepția defavorabilă asupra României de corupție generalizată și, al doilea lucru, insatisfacția că a scăzut numărul cazurilor care au fost deferite justiției. (…) Se face o justiție nu calitativă, nu bazată pe lege, nu bazată pe fapte, ci bazată pe cantitate, un fel de stahanovism”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu la Senat.

“Ne punem întrebarea câţi oameni au ajuns să fie deferiţi justiţie pe baza unor rechizitorii făcute la comanda ei, aşa cum rezultă din discuţiile pe care le-a avut cu alţi procurori”, a mai spus Tariceanu.

Tăriceanu a declarat că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să ia atitudine în chestiunea înregistrărilor apărute cu șefa DNA.

“Principalul rol îi revine fără îndoială CSM, care are o responsabilitate de care de multe ori până în prezent s-a derobat şi a lăsat ca aceste grave abuzuri să se întâmple, cu toate că eu sunt convins că erau la curent. Şi mai are cineva o responsabilitate foarte mare: cel care a semnat numirea doamnei Kovesi în această funcţie. Cred că preşedintele, în mod logic, ar trebui să ia atitudine şi să aibă o reacţie faţă de aceste lucruri grave care se întâmplă în domeniul justiţiei şi care ne arată de fapt, o dată în plus, ceea ce vedem că apare din ce în ce mai des în public: un sistem de putere paralel în care doamna Kovesi deţinea şi deţine un rol extrem de important, călcând în picioare principiile esenţiale ale democraţiei.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Lasa un comentariu