Externe Prima pagina

Trebuie să știi. Ce măsură ia astăzi primarul Londrei

Publicat de Diana F
Londra va introduce, luni, o taxă de care trebuie să știi. Astfel, se va plăti mai mult pentru cele mai vechi și mai poluante autovehicule, în încercarea de a îmbunătăți calitatea aerului în capitala Marii Britanii, a declarat primarul Londrei, Sadiq Khan, informează Reuters.

Denumită T-charge, taxa zilnică de 10 lire sterline se va aplica tuturor vehiculelor cu motor pe benzină și motorină înmatriculate înainte de 2006 și care nu îndeplinesc normele ”Euro 4”.

Noua taxă se va aplica în zilele de lucru, în același interval orar (7 a.m. — 6 p.m.) ca și actuala taxă de 11,5 lire sterline destinată combaterii congestionării traficului în zona centrală, astfel că este posibil ca unii proprietari de autovehicule să plătească zilnic 21,50 lire sterline pentru a trece prin centrul Londrei.

“În calitate de primar, sunt hotărât să iau măsuri urgente pentru a ajuta la curățarea aerului Londrei. Criza de sănătate cu care se confruntă Londra, cu sute de decese premature provocate de poluarea aerului, trebuie rezolvată”, a declarat Sadiq Khan, într-un comunicat de presă.

Lasa un comentariu