Utile

Trucuri care îți vor fi folositoare în bucătărie

Publicat de A P
Iată câteva trucuri pentru pregătirea mâncărurilor, pentru curăţarea şi organizarea spaţiului de gătit. La unele dintre ele nu te-ai fi gândit niciodată!
Iată cele 20 de trucuri:

Cum să elimini repede seminţele din legume
Pentru a elimina rapid seminţele din dovleci sau dovlecei, foloseşte unealta specială pentru îngheţată. Marginea ei ascuţită elimină uşor seminţele din legume.

Cum să elimini excesul de grăsime din mâncarea gătită
Dacă felul de mâncare gătit se dovedeşte a fi neaşteptat de bogat în grăsime, elimină excesul folosind câteva cuburi de gheaţă şi un prosop de hârtie. Înfăşoară gheaţa în prosop şi şterge suprafaţa preparatului. Gheaţa va acţiona ca un magnet atrăgând grăsimea plutitoare.

Foloseşte folia alimentară ca un bucătar profesionist
Se întâmplă ca folia ta să se rupă neuniform? Păstreaz-o în frigider, aşa cum fac masterchefii, iar apoi se va comporta exemplar.

Decojeşte citricele cu uşurinţă
Nu vrei să-ți ruinezi manichiura atunci când încerci să scapi de coaja crudă, tare și groasă a citricelor? Bagă-le în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde și totul va fi mult mai simplu apoi!

Decojeşte ouăle fierte mai uşor
Adaugă sifon sau oţet în apa în care fierbi ouăle, iar apoi vor fi mai uşor de decojit, scrie eva.ro.

Lasa un comentariu