Justitie Prima pagina

Tudorel Toader:”Dacă a pierdut încrederea înseamnă că a avut-o”

Publicat de Eugenia Popescu
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a comentat, vineri,  declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis, joi,  pe tema legilor justiției, susținând că ministrul ar fi mers în Parlament fără a avea drept de inițiativă legislativă . Acesta a mai spus că şi-a făcut datoria pe legile justiției.

“Din discurs putem reține și două lucruri bune: faptul că dacă a pierdut încrederea înseamnă că a avut-o, iar în al doilea rând, criticile sale au vizat procedura, pe fond spunând că soluțiile sunt și soluții corecte, necesare, firești. Mă refer la procedură, normele de tehnică legislativă sunt de ordine publică. Normele de tehnică legislativă trebuiesc respectate ad-literam. Potrivit legii 24, ministerele pot demara procedurile de elaborare a unui proiect de lege. Ceea ce s-a petrecut la Ministerul Justiției.
În momentul în care ministerul finalizează proiectul de lege are două căi de urmat: de a prezenta proiectul de lege în Guvern, îl poate aproba, aproba cu modificări sau respinge”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că experiența ultimelor luni nu-i permite să spună că are toată încrederea în ministrul Justiției, Tudorel Toader.

“Pur instituțional, probabil v-ați aștepta să spun că am toată încrederea, dar experiența ultimelor luni nu-mi permite să spun așa ceva”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă are încredere că ministrul Justiției va face ceea ce trebuie în privința procurorului șef al DNA.

Lasa un comentariu