Actualitate Politică

Tudose: Lumea e înnebunită că ia foc pompa de benzină

mihai tudose
Publicat de Sebastian A.

Premierul Mihai Tudose a afirmat vineri la un post TV,  referindu-se la proiectul prin care acciza la combustibil ar ura să fie mărită, că Guvernul încearcă să pună „lucrurile la loc”, deși „toată lumea e înnebunită că ia foc pompa de benzină”.

„N-ați înțeles foarte rău, dar nu așa cum a înțeles toată lumea, că de o zi-două toată lumea e înnebunită că ia foc pompa de benzină (…) Încercăm să punem lucrurile la loc. Când am scos acciza, prețul la pompă n-a scăzut. Încercăm s-o punem la loc. Dacă crește prețul la pompă, o să avem o altă discuție cu companiile distribuitoare și producătoare (…) Noi am scos acciza nu ca să le facem lor profit, ci ca să încercăm să ducem prețul mai jos. N-a funcționat, o punem la loc”, a spus premierul Mihai Tudose într-un interviu la Realitatea TV, scrie Agerpres.

Totodată, premierul Tudose a precizat că este nevoie de bani pentru infrastructură, autostrăzi, spitale.

„Avem nevoie de bani pentru infrastructură, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru o mulțime de lucruri și în fapt nu există pe planeta asta un guvern care să spună (…) ‘Nu mai avem nevoie de bani, am făcut tot ce ne trebuie, gata, suntem în regulă’. Dar dacă tot e așa, hai să accelerăm, fiindcă suntem un pic întârziați cu niște lucruri (…) Haideți să fim sinceri. Am scos taxa de stâlp, celebra taxă de stâlp, de care plângea toată lumea, marile companii ‘Vai ne-ați omorât, ne-ați lovit la operație’ (…) Ați văzut că s-a ieftinit ceva? Nu. Păi nu-ți vine să le-o pui la loc?”, a mai afirmat Tudose.

Lasa un comentariu