Politică Prima pagina

Tudose:”S-au inflamat niște multinaționale”

Publicat de Eugenia Popescu
Guvernul  discuta, în şedinţa de miercuri, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal.

Declarațiile premierului Mihai Tudose din debutul ședinței de guvern

“Pe ordinea de zi sunt măsuri de modificare a codului fiscal. Ca să nu fiu secretos, vă spun care este părerea mea. Este vorba despre trecerea contribuțiilor. În acest sens s-au inflamat niște multinaționale.”, a spus Mihai Tudose.

“Ordonanța mult discutată care conține modificări ale codului fiscal aduce importante beneficii pentru cetățeni cât și pentru firmele din România. Se urmărește reducerea impozitului pe venit. Se reduc contribuțiile sociale cu două procente. O a treia măsură vizează controlul contribuțiilor. Toate aceste măsuri vor avea ca efect creșterea veniturilor. Măsura este luată pentru a veni în sprijinul salariaților. Se acordă în baza acestor măsuri deduceri pentru persoanele care nu au persoane în întreținere. Această măsură dorește să crească profitul în România. O altă măsură vizează accizele și taxele speciale. S-a vorbit foarte mult despre evaziune fiscală, dar acum când vrem să adăugăm aceste măsuri într-o ordonanță, se inflamează firmele. Elementul de noutate cuprins în acest proiect de ordonanță este că se face posibilă achiziționarea unui dispozitiv, conectarea la o imprimantă fiscală. Sunt elemente de noutate, care vor aduce o analiză mai bună. Sunt elemente care vor ajuta foarte mult la combaterea evaziunii fiscale. Această măsură asigură premisele reducerii semnificative a evaziunii fiscale”, a precizat ministrul Finanţelor Ionuţ Mișa.

Lasa un comentariu