Opinii Prima pagina Societate

UNICEF a lansat o nouă campanie antidiscriminare

UNICEF
Publicat de M. Antonescu

Spotul iniţiativei UNICEF arată o fetiţă de vârstă preşcolară, de etnie romă, care este obligată de conducerea unei grădiniţe să se mute “într-un loc cu copii la fel ca ea”.

Nicolas Charles Pron, secretar executiv al Fondului pentru copii al ONU, cetăţean francez, dimpreună cu echipa de specialişti a UNICEF, vede probabil România cam ca Rhodesia britanică în anii de glorie…

Solicităm pe această cale conducerii UNICEF România să ne comunice în care din cele peste 14.000 de unităţi de învăţământ preşcolar, elementar, gimnazial, liceal, superior şi post-universitar din România au fost semnalate, în concret, cazuri ca cel descris în spotul anti-discriminare, recte în care un responsabil de unitate a solicitat expres unui cursant să se mute din raţiuni rasiale.

Ne-am obişnuit ca întreaga pleiadă de ONG-uri prezente la noi în ţară să administreze campanii inutile şi costisitoare (alimentate şi cu importante resurse indigene!) legate de copii, animale fără stăpân, cutume sociale, violenţă domestică, activităţi ilicite etc. şi ne-am mărginit la critici private, dar asta doar atâta timp cât futilitatea actelor nu s-a manifestat nociv.

Lasa un comentariu