Politică Societate

Victor Ponta a dezvăluit ce a declarat la DNA în dosarul lui Dragnea

Publicat de A P
Fostul premier Victor Ponta a declarat că a ajuns la DNA deoarece a fost chemat de către procurori și că le-a spus procurorilor tot adevărul.

Ponta a mai precizat că a fost citat cu mandat ca martor și nu putea invoca tăcerea: “Când ești citat ca martor, dacă nu te duci, ești luat cu mandat. Eu sunt un om care respectă legea și dacă mă cheamă un judecător, un procuror, mă prezint, cum s-au prezentat și ceilalți”.

“Și Grindeanu, și Teodorovici, și eu și restul am fost citați la DNA, nu ne-am dus de plăcere! Când ești citat ca martor, dacă nu te duci, ești luat cu mandat. Și atunci de ce suntem ciripitori (referire la titlul articolului din luju.ro)? Știți? Eu am fost procuror… ăsta e limbaj mafiot! În grupurile astea de crimă organizată, dacă ești chemat ca martor și te duci la poliție, înseamnă că ești ciripitor. Eu sunt un om care respectă legea și dacă mă cheamă un judecător, un procuror, mă prezint, cum s-au prezentat și ceilalți.

Când ești chemat ca martor, nu poți să invoci dreptul la tăcere. Numai inculpatul are acest drept. Și trebuie să spui adevărul. Dacă nu spui adevărul, este o infracțiune! Toți am fost întrebați de niște lucruri concrete. Pe mine nu m-a întrebat dacă TelDrum e a lui Dragnea sau nu, că nu știu. Dar am fost întrebat dacă am fost invitat la lacul Belina de Dragnea și am spus adevărul. Eu nu mint nici pentru Dragnea, nici pentru nimeni. Și niciunul n-a mințit, logic!”, a declarat Ponta la B1 TV.

Lasa un comentariu