Panorama Prima pagina

VIDEO AȘA CEVA NU AȚI MAI VĂZUT Ce a pățit acest elefant

Publicat de Diana F
Sunt multe povești frumoase despre elefanți, animale extrem de iubite atât de copii, cât și de adulți. Tocmai de aceea ele sunt foarte mediatizate. Dar asta sigur nu ați mai auzit până acum. Dar este un caz real și s-a întâmplat în Columbia. O echipă de stomatologi din Statele Unite a mers în acea țară pentru a opera un elefant!

Animalul de la Grădina Zoologică din Baranquilla avea o infecţie la unul dintre colţi, iar starea sa de sănătate era mai proastă pe zi ce trece. Înainte de intervenţie, elefantul a fost ţinut la regim: timp de 48 de ore nu a primit nimic de mâncare şi o zi a stat fără apă.

Pentru operaţie au fost mobilizaţi nu mai puţin de 30 de oameni: dentişti, anesteziști, asistente şi îngrijitori. Intervenţia a durat câteva ore şi s-a încheiat cu bine.

Banii necesari au fost strânşi din donaţii încă de acum 2 ani, dar a fost nevoie de timp pentru realizarea instrumentelor folosite şi pentru identificarea unui anestezic potrivit. Elefantul, pe nume Tantor, se află la grădina zoologică din 1991, când a fost confiscat de pe domeniul unui traficant de droguri.

Lasa un comentariu