Panorama Prima pagina

VIDEO Film românesc, nominalizat la “European Film Awards”

Publicat de Sebastian A.

Industria filmelor din Balcani este din ce în ce mai înfloritoare, iar anul acesta România a intrat în competiție  pentru European Film Awards și concurează cu ecranizări internaționale.

La Festivalul European de Film din Sevilia, care a avut loc pe 4 noiembrie, Academia Europeană de Film a anunțat nominalizările pentru cea de-a 30-a ediție a European Film Awards, numită și „oscarurile europene”. Cinci filme de ficțiune europene, cinci documentare și 15 scurtmetraje vor fi evaluate de cei peste 3.000 de membri ai Academiei Europene. Câștigătorii vor fi anunțați pe 9 decembrie, în cadrul unei ceremonii fastuoase, în Berlin, Germania, scrie balkaneu.com.

România este reprezentată la categoria „Cel mai bun scurtmetraj european” de filmul „Scris/Nescris”, în regia lui Adrian Silisteanu, nominalizat de Tampere Short Film.  Principalul său contracandidat este Timecode, deținătorul Palme d’Or-ului de anul acesta.

“‘King of the Belgians’ (Trad. Regele belgienilor) este o co-producție a Belgiei, Olandei și Bulgariei și concurează în categoria “Comedia europeană”, în timp ce drama bulgaro-daneză-franceză “Godless” (Trad. Ateu) este una dintre cele cinci filme alese pentru categoria “European Discovery”.

Lasa un comentariu