Panorama

VIDEO Iniţiativa lui Paul McCartney “Meat free monday”

Publicat de Eugenia Popescu
Paul McCartney a postat pe platformele sociale un scurtmetraj, care sprijină mai vechea sa inițiativă “Meat free monday”, prin care adresează o invitație lumii întregi să renunțe la consumul de carne o zi pe săptămână pentru prezervarea planetei.

“Agricultura animalieră este responsabilă de eliberarea în atmosferă a uriașe cantități de gaze cu efect de seră, necesită niveluri tot mai puțin sustenabile de pământ, apă și energie și este unul din principalii factori de degradare a mediului și a schimbărilor climatice”, asigură muzicianul care este de asemenea narator.

Iniţiativa “One day a week” (O zi pe săptămână), beneficiază de colaborarea fiicelor sale, Mary și Stella McCartney, care au lansat deja în 2009 alături de tatăl lor inițiativa “Meat free monday” şi
a actorilor Emma Stone și Woody Harrelson, potrivit agerpres.

“Ce putem face ca indivizi? Există un mod simplu dar semnificativ pentru a proteja planeta și populația ei, pe care îl putem pune în practică o dată pe săptămână, o zi în care să nu consumăm produse de origine animală”, explică artistul, vorbind despre “impactul uriaș” pe care l-ar avea acest lucru.

Lasa un comentariu