Panorama Prima pagina Turism

5 lucruri pe care trebuie să le faci dacă vizitezi Croația

Publicat de Sebastian A.

Croația, care se află la 12 ore de mers cu mașina din București, este o atracție turistică din ce în ce mai căutată, mai ales pentru încărcătura istorică pe care o are. Mai jos vă prezentăm cinci locuri pe care trebuie să le vedeți neapărat dacă ajungeți aici.

Muzeul Relațiilor Destrămate. Poți să vizitezi amintirile care rămân în urma unei relații, la cel mai ciudat muzeu din Zagreb. Acest muzeu este format din donațiile oamenilor de pe tot globul a ceea ce a însemnat pentru ei o relație. Muzeul, ajuns o atracție turistică extraordinară, și-a deschis porțile și în Hollywood.

Zidurile orașului Dubrovnik și Cetatea. Nicio vizită în acest oraș nu este completă dacă nu vizitezi minunatele ziduri ale orașului, cele care au și consacrat locul. De sus se vede tot orașul, iar în partea opusă se vede Marea Adriatică.

Catedrala Sf. Domnius. Catedrala octogonală este una dintre cele mai bine conservate clădiri romane din prezent, a fost construită inițial ca un mausoleu pentru împăratul roman Dioclețian (n. între 236 și 245, Salona, Dalmația — d. în jur 312, Spalatum). Creștinii au distrus sarcofagul împăratului și au transformat catedrala într-o biserică de secol V.

Amfiteatrul roman. Cea mai impunătoare construție din orașul Pula a fost ridicată în secolul I și este un amfiteatru cu vedere la portul din nord-estul orașului vechi. Acesta este construit din calcar local și este cunoscută ca Arena. A fost concepută pentru a găzdui concursuri cu gladiatori și are o capacitate de 20.000 de locuri.

Lacurile Plitvice și Parcul Național. În acest parc național puternic împădurit se află 16 lacuri care se varsă unul în altul printr-o serie impresionantă de cascade. De-a lungul celor 18 kilometri de pădure se pot vedea nori de fluturi și cărări care șerpuiesc pe marginea lacurilor.

sursa: lonelyplanet.com

Lasa un comentariu