Panorama Prima pagina Turism

7 motive să vizitezi Moldova

Publicat de Diana F
Când auzi despre Republica Moldova, te întrebi, de ce să te întorci în timp și să vizitezi o țară pe care o consideri săracă, nu? Și mai ales fără acces la o mare. Noi o să vă oferim 7 motive care sper să vă convingă că această țară nu doar că merită să o vizitezi dar o să te întorci de fiecare dată cu drag acolo. Așa că nu ratați Chișinăul (unul din cele mai verzi orașe din Europa, situat pe șapte coline), Beciurile din Cricova, Orheiul Vechi (locul unde poți găsi scoici în pietre care datează de milioane de ani) sau Transnistria.
  1. Nicio altă țară din Europa nu vă va fascina prin contrastul vizibil dintre achizițiile civilizației moderne, prezentă în orașe și în viața de zi cu zi a țăranului ordinar.
  2. Doar în Moldova puteți găsi cele mai mari vinării din lume (mai mult de 200 de km de galerii subterane) care au fost înregistrate în Cartea Recordurile Guinness pentru deținerea celei mai mare colecții de vin de pe planetă.
  3. Doar în Moldova puteți descoperi un număr mare de mănăstiri împrăștiate în mijlocul pădurilor vechi și pe malurile râurilor (incluzând cea mai veche mănăstire din piatră din Europa) și concentrate pe un teritoriu atât de mic, care mai este numit și ”Țara de minuni a Basarabiei”.
  4. Doar în Moldova puteți găsi formațiunile naturale unice numite Toltre (formațiuni de recif din marea Sarmațiană datând cu 10-20 de milioane de ani î.Hr.), care de-a lungul timpului au creat grote și peșteri de forme incredibile și au format zone peisagistice.
  5. Doar în Moldova puteți să asistați la o sărbătoare minunată – Festivalul Național al Vinului. Pe parcursul primului weekend din octombrie aveți oportunitatea să luați parte la degustarea profesională a vinului, să vizitați viile și să savurați momentele dedicare în special culturii vinului, artei și gastronomiei.
  6. În Moldova veți găsi un amestec enorm de culturi din cauza cuceririi țării de mai multe dinastii din trecut. Este un amestec dintre ideologiile vestice și estice.
  7. Doar în Moldova aveți o șansă unică să călătoriți într-o capsulă a timpului. Doriți să vă regăsiți în vremurile din URSS? Vizitați Transnistria și faceți o călătorie incredibilă în trecut spre ”Insula înghețată a timpurilor Sovietice” – clădirile Sovietelor, monumentele lui Suvorov, Lenin și Gagarin. Transnistria pare a fi între timpuri…
Și vă mai dau eu un motiv – nicăieri în lume nu găsești mâncare mai gustoasă decât în Republica Moldova!

 

Lasa un comentariu