Justitie Prima pagina

ABUZURILE de la DNA Ploieşti. Lucian Onea şi „Portocală”, URMĂRIŢI PENAL. Acuzaţii GRAVE: „Oameni ARESTAŢI pe probe FALSE”

Publicat de Andrei P

Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi Mircea Negulescu, zis şi procurorul „Portocală” sunt urmăriţi penal, conform unor surse din Parcehtul General, citate de Mediafax. Este vorba despre dosarul fostului deputat PSD, Vlad Cosma, cel în care se invoca listele de martori. Inspectorii judiciari spun că Lucian Onea a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unor probe falsificate, în timp ce Mircea Negulescu şi Alfred Savu au divulgat măsurile de protecţie a martorilor.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Onea Lucian Gabriel, procuror şef la Serviciului Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru exercitarea funcţiei cu rea credinţă (…) şi faţă de Negulescu Mircea, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, suspendat din funcţie, şi Savu Alfred Virgiliu, procuror la Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, se arată în comunicatul emis de Inspecţia Judiciară.

„În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, înscrisuri pretins transmise de o persoană din afara ţării deşi cunoştea că acestea au fost depuse, conform unei înţelegeri prealabile, de o altă persoană”, explicau inspectorii.

Fostul procuror Mircea Negulescu şi procurorul Alfred Savu de la DNA Ploieşti nu au respectat confidenţialitatea şi secretul deliberării, exercitându-şi funcţia cu gravă neglijenţă.

CITEŞTE ŞI:

A anunţat Iohannis SFÂRŞITUL lui Dăncilă şi Dragnea? Prima REACŢIE a preşedintelui după PLÂNGEREA PENALĂ împotriva premierului

CITEŞTE ŞI:

Lasa un comentariu