Politică Prima pagina

Adrian Năstase analizează protestul anunţat mâine în Piaţa Victoriei: „Sunt 75 de revendicări. Nu ar fi posibil ca după o săptămână, să vină alt „popor” cu alte 75 de revendicări, eventual contrare?”

Publicat de Grigore Bogdan
Fostul premier, Adrian Năstase, a scris pe blogul personal despre noile proteste care vor avea loc pe 10 august, ridicand chestiuni importante ca „lovitura de stat”, „revolutie”, concluzionand ironic cu „nu ar fi posibil ca după o săptămână, să vină alt „popor” cu alte 75 de revendicări, eventual contrare?”

”Am citit că sunt 75 de revendicări ale celor care vor veni in Piata Victoriei. Ca să inteleg mai bine ce se poate intâmpla dacă ele nu vor fi satisfăcute, m-am dus inapoi la 1896, la cursul de Drept constitutional si administrativ, predat de dnul Adjunct cls 2-a St.Stanciovici, in Bucuresti, la Scoala Militară de Administratie:

Va fi deci o „revolutiune”? Cei care vor veni sunt „poporul”? Sau se poate intâmpla o „lovitură de stat”? Dar provine ea „de sus, de la cei care detin puterea”? Nu pare. Si atunci? Dacă guvernul ar accepta cele 75 de revendicări, nu ar fi posibil ca după o săptămână, să vină alt „popor” cu alte 75 de revendicări, eventual contrare?

Pare că am inceput să ne plictisim de democratia constitutională.

PS  Interesantă observatia profesorului Stanciovici despre cum se poate face distinctia intre o revolutie si o lovitura de stat, mai ales sub aspectul pedepsei (observatie relevantă pentru Dosarul Revolutiei)”, este mesajul transmis de fostul premier, pe blogul personal.

Lasa un comentariu