Externe Prima pagina

AEP, apel către românii care vor vota în străinătate: „Să se înregistreze, pentru ca autorităţile române să înfiinţeze secţii de votare conform numărului de înregistrări”

Publicat de Grigore Bogdan
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) trage un semnal de alarma pentru romanii care urmeaza sa voteze in strainatate, cu 13 zile inainte de inchiderea inregistrarilor pe portalul www.votstrainatate.ro, precizand ca, dupa 33 de zile, numarul celor s-au inscris este „dezamăgitor de mic”, ceea ce nu justifica infiintarea a 900 de sectii de votare asa cum a solicitat MAE.

„Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, face un apel către toţi cetăţenii care se află în străinătate cu documente legale de şedere (conform Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 1627 din 26.08.2019, care abrogă Ordinul nr. 500/2016) să se înregistreze, pentru ca autorităţile române să înfiinţeze secţii de votare conform numărului de înregistrări, şi nu pe baza unor informaţii vehiculate în spaţiul public referitoare la numărul de cetăţeni care s-ar afla într-o localitate sau stat”, arată un comunicat al AEP remis, vineri, MEDIAFAX.

”Dacă la scrutinul din 26 mai au fost organizate în străinătate 441 de secţii de votare şi au votat aproape 400.000 de cetăţeni, acum estimările MAE arată că trebuie înfiinţate nu mai puţin de 900 de secţii de votare, estimări care nu au în spate o evidenţă clară a intenţiei de vot la alegerile prezidenţiale din anul 2019, respectiv în datele de 8, 9, 10 noiembrie şi 22, 23, 24 noiembrie2019”, a precizat preşedintele AEP.

„Mă aştept ca măcar cei aproape 400.000 de cetăţeni români care au votat la europarlamentare, unii aşteptând multe ore la coadă, să se înregistreze, astfel încât să nu avem secţii de votare care să funcţioneze nejustificat”, a mai spus Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Lasa un comentariu