Actualitate Prima pagina

“AM AICI DOVADA!” DOCUMENTUL care a motivat decizia ministrului CARMEN DAN

Publicat de Anca D
”Guvernul e unul politic, miniștrii sunt nominalizați / validați în forurile statutare ale partidelor din coaliție. Tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern.”, a afirmat Carmen Dan, la sediul MAI, joi seara.

Aceasta a susținut o declarație de presă în care a prezentat propria variantă a evenimentelor din ultimele zile și l-a contrazis pe premierul Tudose, care o acuzase miercuri seara că l-a mințit. Carmen Dan a anunțat că a dispus azi trimiterea corpului de control al ministrului la IGP, pentru că “o instituție implicată în evenimente nu se poate verifica singură”, a mai precizat Carmen Dan.
“AM aici dovada scrisă a acceptului chestorului Cătălin Ioniță. Acest acord a ajuns și la domnul prim-ministru. Avem pe de o parte documente și pe de altă parte vorbe. Acordul a fost semnat de chestorul Ioniță marți, înainte de propunerea de demitere a actulului șef al Poliției Române. După discuție, chestorul a semnat acordul. Imediat după ce am anunțat propunerea în spațiul public s-a declanșat o campanie de denigrare a lui și a familiei. În condițiile acestei campanii, miercuri dimineață am primit un mesaj de la domnul chestor Ioniță în care îmi spune că are anumite rețineri, sens în care are pregătit un raport. Am decis să așteptăm decizia primului ministru. Premierul a anunțat public că nu-l va schimba pe domnul Despescu. După ședință domnul premier mi-a cerut să avem o discuție. Nu m-a întrebat absolut nimic despre domnul Ioniță. Miercurui nu am avut absolut nicio discuție cu domnul premier despre chestorul Ioniță. Ulterior, în jurul orei 15.30, chestorul Ioniță mi-a transmis că a fost sunat de premier și fiind întrebat dacă mai dorește să preia conducerea Poliției, a răspuns că nu. Cum putea chestorul Ioniță să spună că își dorea o funcție care nu mai era disponibilă?”, a comentat ministrul Afacerilor Interne.

Lasa un comentariu