Prima pagina Sanatate

Al treilea deces la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” în urma infecţiei cu acinetobacter

Publicat de Grigore Bogdan
Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a anuntat ca incă un pacient a murit în urma infecţiei cu acinetobacter, numărul total al deceselor ajungând la trei persoane.

„Sunt trei persoane care au decedat. De la Institutul Marius Nasta s-au recoltat probe. Din cei şase pacienţi, o pacientă a urcat pe secţie, trei au decedat şi mai e un pacient în stare foarte gravă”, a declarat Beatrice Mahler.

Ancheta DSP Bucureşti în Institutul Naţional de Pneumftiziologie “Marius Nasta” a fost demarată în seara de 9 februarie, după ce managerul Institutului a anunţat reprezentanţii DSP despre identificarea unor cazuri de pacienţi cu infecţii nososcomiale în secţia de Terapie Intensivă a unităţii sanitare. Săptămâna trecută, doi pacienţi au murit la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, a precizat managerul instituţiei Beatrice Mahler, precizând că persoanele sufereau de alte afecţiuni şi aveau şi infecţii nosocomiale. Internările în Secţia de Terapie Intensivă sunt limitate.

Lasa un comentariu