Prima pagina Sanatate

ALERTĂ: Conform unui RAPORT, peste 50% dintre europeni sunt supraponderali sau suferă de obezitate

Publicat de Grigore Bogdan
Conform raportului United European Gastroenterology (UEG), peste 50% dintre europeni sunt supraponderali sau suferă de obezitate. Cauzele acestei realitati infricosatoare sunt proastele obiceiuri alimentare, precum creşterea consumului de produse ultraprocesate.

Peste 50% din populaţia adultă din Uniunea Europeană este supraponderală sau suferă de obezitate, în timp ce un copil din trei se confruntă cu acelaşi probleme, potrivit unui are reuneşte principalele asociaţii din domeniul sănătăţii digestive.

Raportul mai dezvăluie că incidenţa obezităţii infantile este mai mare în ţările din sudul Europei, unde dieta mediteraneeană, bogată în vegetale şi un consum limitate de carne roşie, a fost înlocuită de produsele procesate. Malta, Croaţia, Italia, Spania, Cipru, Grecia şi Portugalia se clasează în fruntea membrilor comunitari cu cel mai mare procent de copii supraponderali.

Raportul UEG recomandă totodată limitarea pe cât posibil, sau chiar interzicerea, consumului aşa-numitelor grăsimi trans, care cresc nivelul de colesterol LDL (colesterol rău) şi scad în acelaşi timp nivelul de colesterol HDL (colesterol bun) – această combinaţie nefericită fiind un factor important în producerea unor afecţiuni cardiace şi altor boli.

Lasa un comentariu