Externe Prima pagina

Ana Birchall, detalii de ultimă oră despre extrădarea lui Mazăre: „România cere extrădarea lui Radu Mazăre. Dosarul a fost predat autorităților competente din Madagascar”

Publicat de Grigore Bogdan
Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a susținut o declarație de presă privind cazul Radu Mazăre, precizand că România va cere extrădarea fostului primar al Constantei, dosarul fiind pregatit si predat autoritatilor din Madagascar.

”România cere extrădarea lui Radu Mazăre. Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare al dlui Radu Mazăre a fost predat autorităților competente din Madagascar. La ora 09:00 a fost predat Ministerului Justiției din Madagascar. Dosarul cuprinde documente atât în limba română, cât și-n limba franceză. Măsura arestării provizorii a fost dispusă de autoritățile din Madagascar pe o perioadă de șase zile.

Dosarul de extrădare a fost pregătit contracronometru. Dosarul complet de extrădare a fost sigilat de mine personal, sâmbătă. A fost transmis în format electronic la Ministerul Justiției.

Biroul Interpol a confirmat, în 11 mai, că întreaga documentație a fost primită și trimisă inclusiv prin rețeaua Interpol. Documentele au fost predate personal în această dimineață reprezentanților Ministerului Justiției și Ministerului de Externe din Madagascar.

Rămânem în contact cu autoritățile din Madagascar. Vreau să precizez încă o dată că dosarul a fost transmis complet cu toate documentele primite de la instanțele din România. ”, a spus Ana Birchall.

Lasa un comentariu