Prima pagina

ANAF schimbă politica popririlor! Doar sumele datorate statului vor fi blocate, iar poprirea se va ridica în timp real

Publicat de Grigore Bogdan
Potrivit informaţiilor furnizate de Profit.ro, ANAF-ul va face, de acum incolo, popriri bancare doar pe sumele datorate statului, nu pe tot ce se află în conturile bancare ale firmelor sau persoanelor executate silit. De asemenea, ridicarea popririlor va fi făcută în timp real, prevede un set de modificări aflate acum în lucru la nivelul Ministerului Finanţelor.

In momentul de fata, ANAF pune poprire simultan pe toate conturile, iar ridicarea popririi se efectuează la câteva zile sau chiar mai mult după ce trage suma datorată statului. Schimbările la care lucrează acum Finanţele, minister în subordinea căruia se află ANAF, vor introduce ridicarea popririi în timp real şi instituirea acesteia doar pentru suma datorată.

„Intenţionăm să introducem această măsură în cel mai scurt timp. Scopul, la fel ca în cazul altor măsuri adoptate deja sau pe care le am în vedere ca ministru al Finanţelor, este de a aşeza pe baze normale, nu de forţă, relaţia ANAF cu mediul de afaceri şi contribuabilii”, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru profit.ro.

Lasa un comentariu