Prima pagina Societate

Angajaţii Metrorex vor intra în grevă generală începând de miercuri

Publicat de Grigore Bogdan
Sindicatul Liber Metrou (USLM) a anuntat ca angajaţii Metrorex vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată de miercuri, între orele 4:00 – 16:00, dacă până atunci nu va fi rezolvat conflictul de muncă, informează Digi24.

„În urma intervenţiei administraţiei, precum şi a interpretării Legii 62/2011, nu a fost însuşită ideea că activitatea metroului este o activitate continuă, aşadar suntem nevoiţi să amânăm greva propriu-zisă cu minim două zile. Astfel, Consiliul General USLM a fost întrunit şi a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă prin greva generală începând cu ziua de miercuri, 21.11.2018, între orele 4:00 – 16:00, pe perioadă nedeterminată”, potrivit unui comunicat al USLM, citat de Agerpres.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat miercuri seara că greva de la metrou este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţii, metroul Bucureşti nefiind construit pentru bunăstarea câtorva dintre liderii sindicatului.

Lasa un comentariu