Prima pagina Vocea Bucurestiului

Apa Nova linişteşte bucureştenii: apa este potabilă

Publicat de Grigore Bogdan
Apa Nova a anunţat, printr-un comunicat, că a intensificat analizele apei din Bucureşti, iar analizele efectuate în ultimele ore confirma calitatea şi potabilitatea apei produsă şi distribuită de către compania consumatorilor din Bucureşti. Apa Nova mai precizează că a crescut concentraţia de clor din cauza topirii zăpezii şi a gheţii, ceea ce a dus la mărirea valorilor de amoniu din râul Argeş, dar ca valorile de clor sunt în limite normale.

„Rezultatele monitorizării calităţii apei în Bucureşti în acest moment arată că concentraţia de clor rezidual în formă liberă nu a depăşit valoarea de 0.40 mg/l şi nu a fost mai mici de 0,10 mg/l”, anunţă Apa Nova, iar concentraţia se menţine în limitele normale, între 0,10 – 0,50 mg /litru, conform legislaţiei.

„Administraţia Naţională Apele Române nu a făcut nicio informare cu privire la o poluare cu amoniu pe râul Argeş. Din preocuparea continuă a producătorului şi operatorului de apă potabilă pentru municipiului Bucureşti pentru calitatea serviciilor oferite, acesta a acţionat conform Bunei Practici Industriale pentru situaţii specifice, prin creşterea dozei de clor în procesul de tratare în limita necesară, fără a depăşi limita maximă admisă. Efectul creşterii dozei de clor a condus la apariţia disconfortului organoleptic (gust şi miros) în câteva puncte din sectoarele 5 şi 6”, anunţă ApaNova.

Lasa un comentariu