Actualitate IT

Apple vrea să revoluționeze încă o dată tehnologia

Apple
Publicat de Cristian T.
Apple iPhone și iPad au introdus un nou mod de a interacționa cu dispozitivele: prin aplicații ușor de utilizat, accesibile în App Store. Aceeași abordare nu a funcționat la fel de bine pe desktopurile și laptopurile Apple.

Magazinul de aplicații pentru Mac este pustiu, cu o selecție limitată și programe rar actualizate. Acum, Apple intenționează să schimbe acest lucru, oferind oamenilor o modalitate de a utiliza un singur set de aplicații care funcționează la fel de bine în toată gama sa de dispozitive: iPhone, iPad și Mac. De anul viitor, dezvoltatorii de software vor putea să creeze o aplicație unică care să funcționeze cu un touchscreen sau mouse și trackpad, în funcție de sistemul de operare sau de hardware-ul Mac.

În prezent, dezvoltatorii trebuie să proiecteze două aplicații diferite – una pentru iOS, sistemul de operare al dispozitivelor mobile Apple și unul pentru MacOS, sistemul care rulează pe Mac-uri. Asta se traduce prin faptul că aplicațiile necesită mult mai mult timp pentru a fi lansate și echipe diferite care să le adapteze sistemelor diferite de operare. Mai mult, clienții Apple s-au plâns de mult timp că unele aplicații Mac au durata de viață destul de scurtă. De exemplu, în timp ce aplicația iPhone și iPad pentru Twitter este actualizată în mod regulat cu cele mai recente funcții ale rețelei sociale, versiunea Mac nu a fost recent actualizată și este considerată mult sub standardele actuale. Cu o singură aplicație pentru toate dispozitivele, utilizatorii Mac, iPad și iPhone vor primi simultan funcții și actualizări noi.

Acest lucru ar ușura crearea unui singur sistem de operare pentru toate gadgeturile Apple. Tim Cook, CEO-ul companiei, a respins acest lucru, argumentând că fuziunea dintre iOS și macOS ar degrada experiența. „Puteți combina un prăjitor de pâine și un frigider, dar acele lucruri probabil că nu vor fi plăcute de utilizatori”, a spus Cook în 2012. Șeful departamentului de software Apple, Craig Federighi, a numit combinarea iOS-ului și macOS-ului „un compromis”.

Rămâne de văzut care va fi mișcarea celor de la Apple. Probabil că toate aceste modificări vor veni o dată cu lansarea noii versiuni de sistem de operare pentru dispozitivele mobile, iOS 12, undeva spre sfârșitul anului viitor.

 

Lasa un comentariu