Prima pagina Sanatate

Asociaţia Medicilor de Familie, despre blocarea sistemului informatic al CNSAS: „De la 1 iulie e jale. Pacienţii au foarte mult de suferit”

Publicat de Grigore Bogdan
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a comentat problemele semnalate azi la sistemul informatic de CNSAS, precizand ca mereu la începutul lunii „e jale”, informeaza Mediafax.

„Nu merge, nu funcţionează, ţinem pacienţii cu orele, îi trimitem acasă, îi chemăm în altă zi, nu se poate. Şi noi stăm la 1- 2 noaptea să reuşim să raportăm un serviciu, două, ca să nu le pierdem pe toate”, spune Sandra Alexiu.

„Cea mai mare problemă e că nu ne putem exercita profesia şi că pacienţii au foarte mult de suferit. Timpii de aşteptare cresc foarte mult şi pur şi simplu sunt batjocoriţi”, precizează preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.

„Fac ( cei de la CNAS – n.r) o economie imensă. De aceea ei s-au străduit se repare, dar totuşi, am ajuns în data de 11 (iulie, n.r), deja e mult prea mult. Zi şi noapte ne chinuim să facem reţete, să acordăm servicii medicale, să le validăm, că asta e problema, nu se validează online”, informează Sandra Alexiu.

„La trei, patru, cinci dimineaţa, asta nu e viaţă, nu se poate aşa ceva. De la 1 iulie e jale. Şi aşa nu merge, că merge prost în general, durează foarte mult, sunt timpii de aşteptare foarte mari. Dar de la 1 nu mai merge deloc”, a conchis preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.

Lasa un comentariu