Prima pagina

Asociaţia Pro Infrastructură contrazice CNAIR, care a promis pentru anul acesta 118 km de autostradă: „Realitatea este cruntă. În 2019 pot fi inauguraţi cu siguranţă doar 43,28 km”

Publicat de Grigore Bogdan
Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură contrazic vehement informatiile furnizate de CNAIR, care a declarat, prin Alin Şerbănescu, că în 2019 vor fi inauguraţi 118 km de autostradă, precizand ca in 2019 pot fi „inauguraţi cu siguranţă doar 43,28 km”.

„În continuare autorităţile afişează dispreţul şi sfidarea din anii trecuţi, promiţând cai verzi pe pereţi. Avem şi o nouă abordare de tipul „nu noi dăm termenele, constructorii spun că finalizează în 2019″. De parcă oficialii CNAIR sunt nişte mieluşei inocenţi care nu înţeleg ce li se întâmplă. Dacă antreprenorii nu respectă graficele de execuţie şi obligaţiile asumate contractual, de ce nu sunt penalizaţi?! Este, evident, doar o altă fumigenă creată cu scopul de a ascunde fuga de răspundere şi incompetenţa (i)responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, scrie Pro Infrastructura, pe pagina de Facebook.

„Realitatea este cruntă. În 2019 pot fi inauguraţi cu siguranţă doar 43,28 km, adică loturile 3 (mai-iunie) şi 4 (august-septembrie) ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva (între Holdea şi Şoimuş). În acest moment, este fezabil, dar dificil, ca la finalul lui 2019 să circulăm pe încă aproximativ 8 km din Autostrada A10 între Sebeş şi nodul Alba Iulia Sud, pe bretele scurte de acces de la Lancrăm. Restul tronsonului (până la Alba Iulia Nord) nu poate fi gata în 2019, realist vorbind. Iar sectorul de 17,9 km din Autostrada Transilvania (A3) dintre Iernut şi Cheţani are doar şanse teoretice să fie deschis până la sfârşitul lui 2019 din cauza problemelor financiare ale constructorului (Astaldi) şi birocraţiei nerezolvate.

Lasa un comentariu