Prima pagina Societate

Astăzi se reiau dezbaterile pe Legea Pensiilor, după ce săptămâna trecută proiectul a fost respins în Senat

Publicat de Grigore Bogdan
Deputaţii reiau astăzi dezbaterile pe Legea Pensiilor, după ce proiectul a fost respins săptămâna trecută în Senat, ca urmare a faptului că nu s-a intrunit numărul necesar de voturi. Legea urmează să fie votată miercuri, informeaza Mediafax.

Preşedintele şedinţei de Senat a declarat că din cauza lipsei unui senator, în urma demisiei lui Traian Băsescu, nu a fost obţinut acest număr.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că asigură românii de faptul că în Camera Deputaţilor, proiectul va fi dezbătut şi aprobat. Budăi a subliniat că legea este „bună” pentru pensionarii din România.

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că aceasta va fi adoptată în Camera Deputaţilor şi a dat asigurări că pensionarii vor avea mărit punctul de pensie de la 1 septembrie.

Premierul a adăugat că va discuta cu preşedintele Camerei Deputaţilor privind o eventuală amânare a proiectului până în toamnă.

Preşedintele interimar al PSD a declarat că de la 1 septembrie va fi majorat punctul de pensie.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, că pensiile nu sunt în pericol, iar recalcularea acestora se va desfăşura în continuare, chiar dacă Legea Pensiilor a fost respinsă.

Lasa un comentariu