Justitie Prima pagina

Augustin Lazăr susține că Ministerul Public are resursele necesare pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție

Publicat de Grigore Bogdan
Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat că Ministerul Public are resursele necesare pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, precizările venind după adoptarea unei OUG privind această secție.

„Este un act normativ care a fost publicat deja în Monitorul Oficial, prin urmare este un act normativ în vigoare. Ministerul Public are asigurate toate resursele necesare pentru operaționalizarea noii secții”, a declarat Augustin Lazăr.

Guvernul a adoptat o OUG pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, ministrul justiției, Tudorel Toader, precizând că dosarele în care sunt vizați magistrați vor fi mutate de la DNA la această secție.

„În lege se prevede că legea funcționează cu până la 15 procurori. Cineva ar putea spune, cine stabilește că sunt până la 15, dacă-s 8, 10 etc. S-a prevăzut în mod expres faptul că Secția va funcționa cu 15 procurori. (…) Comisia poate funcționa chiar și în trei”, a explicat ieri Tudorel Toader.

Lasa un comentariu