Justitie Prima pagina

Augustin Lazăr trage un semnal de alarmă după revocarea lui Kovesi: „Procurorii sunt îngrijoraţi în legătură cu situaţia care s-a generat”

Publicat de Grigore Bogdan
Augustin Lazăr a declarat la sediul CSM că revocarea lui Kovesi ca urmare a deciziei CCR, a generat o situatie ingrijorătoare in rândul procurorilor, dar ca acestia trebuie să-si indeplinească rolul pe care-l au. Procurorul general s-a referit, de asemenea, la viitorul procuror-şef al DNA, afirmând ca acesta va avea o misiune „sensibilă care-l va provoca să-şi arate nivelul de expertiză şi contribuţia pe care o poate aduce la creşterea încrederii în instituţie”

„Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi trebuie puse în executare. Procurorii sunt îngrijoraţi în legătură cu situaţia care s-a generat, dar această îngrijorare nu-i împiedică să-şi îndeplinească rolul pe care-l au pentru apărarea ordinii de drept. Este o situaţie sensibilă pe care o vedem în jurul nostru, nu trebuie să o descriu eu. Azi, Secţia pentru procurori va decide unde-şi va desfăşura activitatea (Laura Codruţa Kovesi n.r.). În continuare, vom vedea un procuror cu nivel de experienţă considerabilă în DNA.”, a declarat procurorul general.

Augustin Lazăr a mai afirmat că viitorul procuror-şef al DNA va avea o misiune sensibilă.

„Viitorul procuror-şef DNA va avea o misiune sensibilă care-l va provoca să-şi arate nivelul de expertiză şi contribuţia pe care o poate aduce la creşterea încrederii în instituţie. (…) Este o situaţie sensibilă în care procurorii sunt îngrijoraţi de ce va urma”, a mai spus procurorul general Augustin Lazăr.

Lasa un comentariu