Actualitate Finante & Afaceri Societate

AVERTISMENT! Poliţia Română: „Dacă primiţi un astfel de mesaj, este important să ştiţi că este o fraudă şi să nu daţi curs cererii! Sesizaţi Poliţia dacă aveţi calculatorul criptat sau dacă aţi plătit”

Publicat de Grigore Bogdan
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii informatice au fost sesizaţi despre o campanie prin care se încearcă fraudarea victimelor prin sisteme informatice în numele Poliţiei. Intr-un comunicat IGPR, se specifică că Poliţia Română nu solicită efectuarea de transferuri online pentru recuperarea de date, informează Agerpres.

„Dacă primiţi un astfel de mesaj, este important să ştiţi că este o fraudă şi să nu daţi curs cererii! Sesizaţi Poliţia dacă aveţi calculatorul criptat sau dacă aţi plătit. Poliţia Română vă recomandă să nu plătiţi suma cerută pentru decriptarea fişierelor, în cazul în care calculatorul este virusat, întrucât de cele mai multe ori nu veţi recapătă fişierele. Anunţaţi de îndată Poliţia în cazul în care sunteţi victime ale unor astfel de atacuri”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei citate, este bine să se facă back-up-uri regulate ale datelor stocate pe sistemul informatic, menţinerea sistemului updatat şi instalarea unui antivirus.

De asemenea, nu trebuie deschis niciodată un ataşament primit de la o persoană necunoscută sau un link neobişnuit primit pe reţelele de socializare.

sursa foto: pixabay.com

Lasa un comentariu